Wie zijn wij?

Wij zijn Nel en Piet Laarman.

Toen wij 44 jaar geleden voor het eerst  de Dordogne bezochten waren wij direct verliefd op deze streek. Waarom? Van wege de rust de natuur en de cultuur. De Dordogne is een van de schoonste plekken van Europa geen industrie maar agricultuur. Het is een genot om aan de oevers van Dordogne te verblijven, lekker in het water of op het water in een kano.

Toen wij de kans kregen om een huis te bouwen in Sarlat la Caneda grepen wij deze met beide handen aan.

Tot 1968 was La Caneda een zelfstandige gemeente aan de rand van Sarlat. Ons huis bevind zich in het dorp La Caneda. Wat maakt onze plek zo uniek? Rust en een mooi uitzicht. Aangezien ons huis iets hoger ligt dan de rest hebben wij een prachtig uitzicht op de omgeving.

Ons terras ligt op de zuidkant en volop in de zon. Iedere ochtend worden wij gewekt door gezang van de vogels, merels spechten, koekoeken, roodborstjes en nog veel meer. In de ochtend genieten wij van de zonsopgang en s’avonds op het terras met een heerlijk glas wijn van de zonsondergang. Ons huis bevind zich aan het eind van een zandpad er heerst dan ook totale stilte. Aangezien er geen lichtvervuiling is kan je heerlijk genieten van de prachtige sterrenhemel. Het levensritme is hier veel rustiger geen stress. Aangezien wij zelf heel erg genieten van deze omgeving en ook van mensen houden besloten wij om een Gite aan ons huis te bouwen en anderen dezelfde ervaring te laten beleven en te genieten van de omgeving.

De Gite is ongeveer 50 vierkante meter groot met terras en een carport waar je ook heerlijk in de schaduw kunt zitten. Als u ook wil genieten van het gevoel “als God in Frankrijk” dan bent u van harte welkom.