Culturele dag

Heb je er altijd al van gedroomd om een prins of prinses te zijn? Vandaag worden je dromen waar! 

De Dordogne staat bekend om haar rijke historie en meer dan 1000 kastelen. Hoe dat zo, vraag je je misschien af? 

Dat heeft te maken met alles wat hier in het verleden heeft plaats gevonden. Oorlogen tussen de Engelsen en Fransen eind 13e eeuw die uitmondde in de 100-jarige oorlog. De Engelsen bouwen ten zuiden van de Dordogne hun bastides en de Fransen ten noorden van de Dordogne. De rivier was de scheiding tussen de vechtende partijen. Chateau Castelnaud is een duidelijk voorbeeld van een verdedigingskasteel.

Maar gelukkig waren er ook andere redenen waarom een kasteel werd gebouwd. Bijvoorbeeld de rijkdom van aristocratische families. Geld genoeg om een kasteel te laten bouwen. 

Een schitterend kasteel waar in de 20e eeuw Josephine Baker heeft gewoond, is de moeite waard om te bezoeken. Wist je ook dat ze daar woonde met haar 12 regenboogkinderen? Dat je het levensverhaal van Josephine beter leert kennen na een bezoek aan het kasteel? Ooit weleens gedroomd van een bad met gouden kranen? En zijn je kinderen dol op grote vogels? Is het een bloedhete dag? De rivier kronkelt aan de voet van het kasteel dus neem de zwemkleding maar mee voor een verkoelende duik! Château des Milandes is een echte aanrader!