Culinaire dag in de Dordogne

Het culinaire leven in de Dordogne

Een heel belangrijk onderdeel van het leven als God in Frankrijk is de keuken en vooral het vraagstuk wat daar wordt bereid. Hier volgen enkele tips waar heerlijk te eten valt in verschillende ambiances. Allereerst langs de rivier bij Vitrac vind u een snackbar/brasserrie ‘Le Chalet,’ gelegen pal aan het water met een pracht uitzicht over de rivier, de brug en een rotspartij. Tussen twaalf uur en twee uur wordt de lunch geserveerd. 

Een andere gelegenheid is ‘LePech de Malet’, een familie restaurant op het platteland. Het terras is gelegen onder een prachtige larixboom met een adembenemend uitzicht over de vallei. Er is vriendelijke bediening en de prijzen zijn aangenaam. Je kan uit verschillende menu’s kiezen. Alle menu’s gaan vergezeld van een soep vooraf en als side ‘pomme salardaise’ (aardappelen gebakken in eendenvet).

Een klasse hoger is de lunch bïj het kasteel ‘Monrecour’, gelegen naast Beynac. Tussen de middag eet men daar voor een heel schappelijke prijs met sjieke bediening. Alles word netjes geserveerd.

Tot slot een culinaire ervaring is het diner bij ‘Domaine de la Rhonie’ gelegen op het platteland en op een hoogte. Al het eten is ‘home made’. Hun specialiteit is hun walnotentaart en biefstuk van de bizon. Vriendelijke eigenaresse.

Enkele tips voor het restaurent bezoek. Allereerst van te voren reserveren, met uit zondering van Sarlat. Daar kan je bij de meeste restaurents zo aanschuiven. Ten tweede als je aankomt in een restaurent: wacht tot je een plaats word aan gewezen.

Bon appetite!

Tips: 

Domaine de la Rhonie,   Tel : 06 82 80 80 29/ Meyrals. 

Snackbar Le Chalet,      Tel: 05 53 29 32 73/ Vitrac.

Domaine Monrecour,    Tel: 05 53 28 33 59/ Saint-Vincent-de-Cosse.

Le Pech de Malet,       Tel: 05 53 28 14 82/ Vitrac.